20+ Ayat Cinta Islamik Dan Sahabat

Advertisement
Eat This City – Ayat Cinta Islamik,Perempuan atau lelaki sama sahaja…Mereka akan rasa cemburu bila pasangan mereka rapat dgn orang lain walaupun sahabat mereka sendiri…
 
Kita tutup aib orang…Allah tutup aib kita…Kita membantu masalah orang..Allah datangkan hambaNya membantu masalah kita…
 
Diuji dgn kesedihan & ketakutan ialah ujian keimanan utk kita…Allah uji kita supaya kita lebih kuat utk hadapi dugaan mendatang…
 
Jika saya dah mula sayangkan awak,saya nak jadi somebody yg selalu dgn awak,yg selalu buat awak tersenyum & hapuskan airmata awak…
 
Dia pernah berjanji tidak akan tinggalkan kita…Dia pernah berjanji yg dia cuma ada kita seorang…Tapi sekarang dia bersama orang lain…
 
Saya dah cukup bahagia dgn awak,saya dah bersyukur mengenali awak,& saya berusaha utk menghargai awak dlm hidup saya…
 
Ketika rohku di cabut,tiada lagi senyum di bibirku,tiada lagi airmata ku mengalir…Yg ku harapkan kehidupan yg bahagia di alam sana…
 
Senyum ialah ibadah…Senyumlah seperti bayi yg tak peduli sama ada orang menyukainya ataupun membencinya…
 
Cari lelaki yg mampu membahagiakan dirimu & mampu menerima kelebihan & kekurangan dirimu tanpa membuka cerita lama…
 
Perempuan kalau sayangkan seseorang,dia sanggup bertahan dgn perangai orang tu..Walaupun dia selalu dikecewakan tapi sayang dia tetap kuat…
 
Jika tengok dia senyum,kita rasa macam kita buat one thing bagi dia pleased…Kalau tengok dia sedih,kita rasa macam kita ada buat salah dekat dia…
 
Perempuan yg selalu ketawa & peramah ni akan jadi pendiam & muram jika dia ada masalah & banyak menangis seorang diri dlm diam…
 
Perempuan senang nak maafkan,tapi susah dia nak melupakan…Tapi percayalah,dia akan cuba melupakan kesilapan awak kalau dia dah sayang…
 

KIta tidak mampu puaskan hati semua orang tapi kita mampu berdoa minta Allah lembutkan hati semua orang….Allah jualah yg menggerakkan hati kita…

Sedangkan suami/isteri pun boleh cerai,inikan pula kita bf/gf,kerana tu lah saya marah jika awak suka melayan,saya takut nanti saya kehilangan awak…

Saya tak menyesal utk memiliki awak,utk mencintai awak….Tetapi saya cukup menyesal kalau saya ada sakiti hati awak…Maafkan saya…

Buat apa menangis jika putus cinta…Awak hanya kehilangan seseorang yg tidak sayangkan awak?Buka hati awak utk insan lain yg lebih menghargai awak…

Allah sentiasa menguji kita dgn pelbagai jenis dugaan…Orang yg bersabar & ikhlas menerimanya , orang tulah yg Allah paling sayang…

Hadiah tidak selalunya terbungkus dgn indah…Terkadang tuhan membungkusnya dgn masalah,tapi di dalamnya ada hikmah & barakah…

Bak kata pepatah “Sediakan payung sebelum hujan”..Jadi sediakanlah scandal yg ramai supaya senang cari pengganti jika dah break nanti…

Kadang -kadang kita tidak sangka,orang yg mula-mula kita kenal,yg selalu buat kita tersenyum,akan buat kita kecewa & menangis akhirnya…

Perempuan yg selalu tersenyum selalunya mereka pernah terluka & mereka menyembunyikan kelukaan tersebut dgn senyuman..Tabahnya dia…

Mana awak yg saya kenal dulu? Yg ada ketika saya tersenyum,duka,ingin meluahkan,ingin berkongsi bersama…’Saya Perlukan Awak’…

Advertisement
20+ Ayat Cinta Islamik Dan Sahabat | sentot | 4.5