Contoh Format Karangan Surat Tidak Rasmi

Advertisement

Berikut kami kongsi karangan format surat tidak rasmi yang mana bila anda membutuhkan bolehlah di kutip.

contoh surat tidak rasmi

No. 39, Jalan Cinta Damai,
Taman Bukit Anggerik,
Ipoh, 37298
Perak Darul Ridzuan.

4 Ogos 2017

Menemui Saudari Rita Iryani Dgn selamatnya Nama and alamat pengirim Tarikh Kata penghadap

Saudari Terima kasih kerana sudi mengirimkan gambar yg sungguh menarik. Melihat keindahan pemandangan yg bergunung-ganang itu, ingin rasanya saya melancong ke kampung halaman saudari. Saya berharap saudari and keluarga sentiasa gembira and bahagia. Pendahuluan

Saudari, kali ini saya mahu menceritakan satu pengalaman yg baru saya peroleh siang tadi. Saya dgn bonda and ayahanda menziarahi bonda saudara saya yg tinggal di Telok Blangah Rise.

Dari sana kami dibawa menziarahi pusara Raden Mas yg terletak di lereng bukit Mount Faber. Melihat suasana sekeliling yg redup lagi tenang, sayu hati saya mengingatkan tragedi yg pernah berlaku di daerah itu.

Isi Surat Sedih rasanya mendengar kisah tentang Raden Mas. Saudari, cerita Raden Mas ini agak panjang. Jadi dalam surat ini saya hanya dapat berkongsi sedikit sahaja. Kalau saudari berminat, akan saya kirimkan cerita selanjutnya pada lembaran yg akan datang.

Nampaknya setakat ini dahulu surat saya pada kali ini. Sehingga bertemu di lembaran akan datang. Sambutlah salam daripada saya and keluarga. Terima kasih.

Yang Benar,

indah pernama

Advertisement
Contoh Format Karangan Surat Tidak Rasmi | sentot | 4.5