Panduan Login Uitm Student Portal

Nak tahu macam mana nak masuk uitm student portal senang aja simply click on kat atas sebelah kanan seperti dalam petak merah tu. sila klik link http://istudent.uitm.edu.my/stp/home/main2.asp

Uitm Student Portal

Selanjutnya ianya akan pergi ke web page macam ni, kat dalam web page student portal uitm ni, masukkan login ID & password. Yg ni untuk uitm student aja & jangan mandai-mandai nak msuk okay. By the best way, saja nak tengok kat dalam scholar portal uitm ni ada apa.

Tengoks ekali imbas macam-macam ada pula i.e. nak check status permohonan, undergrad ke, postgrad ke. Bagi existing student, bolehlah daftar subject ke, nak drop subject ke, check exam timetable ke. Kira memang canggih le, kalau dulu masa belajar tak secanggih ni kan bila nak daftar.

Sekarang ni semuanya dalam talian, tak perlulah nak risau, 24 jam dibuka. So rasanya web site universiti lain pun sama juga dgn student portal uitm kan. semoga bermanfaat.

Panduan Login Uitm Student Portal | sentot | 4.5